elitcykelsverige.se

elitcykelsverige.se

Blogginlägg

Här skriver man sin recension av sin testvecka med Velocite Syn, under kategorin "Recensioner".
Det är frivilligt att skapa diskusion om något särskilt man har upplevt under testveckan, eller som besökare, om det är något man undrar över eller vill fråga om.
Bloggen handlar om upplevelser som gäller cykling i sig eller märken på olika cyklar eller tillbehör, men i första hand om Velocite eller de märken vi använder oss av på hemsidan.

NYHET

Suomy hjälmarPosted by Michael Hällzon 2016-09-08 14:13:08
Vill bara visa upp en ny hjälm på marknaden i Sverige. Som företag nummer 2 tar vi på Elitcykel Sverige in denna superlätta skönhet. Tillval till denna så finns insektsnät, regnskydd i form av en tunn lätt transparent plastkåpa samt en GPS-tracker (NFC Medical information) Det innebär att om du kör av eller är med om en singelolycka så skickas ett sms till inlagt nummer om din position.

Jag personligen kan inte se några nackdelar med det och att priset ligger på strax över två tusen kr är ju en förhållande vis billig penning med tanke på de olyckor man som singelcyklist kan råka ut för.  • Comments(0)//blogg.elitcykelsverige.se/#post3

Recension

RecensionerPosted by Michael Hällzon 2016-09-02 13:51:50
Jag kopierar in en recension från facebooksidan Elitcykel Sverige....

För el. fullständigt namn : Tobias Palmberg

Typ av cyklist : Nybörjare med vinnarskallle. Började med landsväg i april 2015, men har åkt ett flertal motionslopp, varit på träningsläger i Spanien och är redan inbiten 'nörd'.

Ålder : 42

Ergonomisk inställning : Ja

Min upplevelse med Velocite Syn: Först när jag hämtade cykeln så var min första tanke 'jädrar vad snygg cykeln är!' Detta har jag under min testperiod fått höra flertalet gånger av andra cyklister, så att den är rent estetiskt stilfull är det ingen tvekan om.
När jag lyfte upp cykeln så kändes den något tyngre än den cykeln jag cyklar med privat. Troligtvis pga skivbromsarna. Detta är dock inte något som jag känt påverkat mina cykelturer alls negativt. Första turen var en lugn 'känna-på tur' där jag ville bekanta mig med växlarna, hur ramen känns osv.
Andra turen blev mer av ett riktigt träningspass. Det var slätmark, vissa backar, tog några spurter osv.
De efterföljande passen gick i samma anda, dvs försökte få in alla element för att testa cykeln ordentligt.
Vi börjar med det jag inte riktigt kom överrens med cykeln om. Växlarna är mekaniska Campa Chorus. Jag kommer från Shimano di2 (elektroniska) och här fick man ju 'ta i' lite mer vid växlingen, där elektroniska mer är som touchknappar. Men detta är bara en vanesak och har egentligen inget med själva cykeln att göra. Växlarna var dock precisa, så inga problem där.
Det andra var att skivbromsen fram gnisslande vid inbromsning. Detta är säkert åtgärdat med lite inställningar, så inga problem där heller egentligen.

Det positiva; ja vad ska man säga...det är en cykel som pushar dig fram, och i motlut så trycker den dig uppför. Ramen är otroligt styv, så när man står och kämpar sig uppför backen så vill Syn bara ta dig upp, upp vid varje pedaltramp, istället för många andra cyklar där cykeln kränger mer vänster-upp, höger-upp osv. I utförskörningen så fick jag nästan gåshud. Kändes som att jag kunde ligga i mycket högre hastighet vid utförs-svängningar, likt en motorcykel där man lägger ner knät i backen. Otroligt skön utför där det svänger, här känns cykeln verkligen stabil!
Sadeln; blev tveksam först eftersom den är helt ostoppad. Men den var riktigt skön! Inga problem alls att ta turer på dryga 80km (vilket var den längsta turen jag han med).
Sedan som jag redan nämnt, utseendet. Fick höra många som sa att cykeln är otroligt snygg, både när jag cyklade + de kommentarer jag fått på de bilder jag lagt ut.

Summarum: En otroligt snygg cykel med en ram som är riktigt styv som gör åkningen till ren njutning både på planmark, uppför och utför. Lägg till elektroniska växlar (en smak/vanesak iof) så är det top-of-the-art!

  • Comments(1)//blogg.elitcykelsverige.se/#post1

Vingelvägen

Cykelhistorier/resorPosted by Michael Hällzon 2016-09-01 21:16:17
Jag tror jag har kommit på hur jag ska få bilister att hålla ut. Förutsatt att jag hör att de kommer (oftast svårt i mina otroligt höga farter) så slår jag på en liten vingling. Förhoppningsvis ser bilisten det och håller ut automatiskt, just för att jag är en sådan ostadig cyklist. Vem vill ha ett liv på sitt samvete?.... I värsta fall blir det fingret! Synpunkter på det?

  • Comments(0)//blogg.elitcykelsverige.se/#post0